Bekkenbodemvitaal Training

Al sinds januari 2017 ben ik bezig met het geven van een training voor dames met bekkenbodemklachten. Het gaat goed! De dames zijn enthousiast omdat ze veel meer inzicht krijgen in de spieren die het bekken omvatten, en ze meer controle krijgen over hun “mankementjes”. Voor de één is dit inzicht krijgen in de spanning van hun bekkenbodemspieren, zijn ze nu te gespannen of juist te zwak…, hoe kan ik de spieren beter in het dagelijks leven leren gebruiken. En voor de ander geld dat ze meer voelen wat deze spieren precies doen en waarvoor ze deze spieren allemaal kunnen gebruiken en dus een beter lichaamsgevoel krijgen.

Voor wie?BekkenBodemVitaal_PayOff

Vrouwen tussen de 18 en 75 jaar, ongewild urineverlies wanneer dan ook, problemen met de toiletgang en/of de ontlasting, een onprettig gevoel in de onderbuik of het bekkenbodemgebied, niet meer kunnen sporten zonder urineverlies, een bodemloos gevoel hebben…, en/of tijdens sexuele activiteit ongemakken ervaren.

Hoe gaat de training in zijn werk?

Je leert in 5 weken achter elkaar op de donderdagavond een ruim uur lang alles over de het bekken en de spieren. Je krijgt meer inzicht en gevoel in je bekkenbodemspieren. Je leert deze zowel te ontspannen als aanspannen met o.a. de ademhaling en in opbouw van de bijeenkomsten kun je aan het einde de bekkenbodemspieren beter controleren. In diezelfde weken ga je thuis deze oefeningen doen. Het zijn totaal geen zware oefeningen die iedereen kan doen.

Kosten:

5 donderdagen van 1 uur voor 125 euro. Je kunt het niet declareren bij de verzekering.   Voor meer informatie kun je mij altijd bellen.

Locatie:

Sport medisch centrum Fysiomed. Adres: IJsbaanpad 6, achter het Olympisch stadion in de oefenzaal.