OEFENTHERAPIE

Wat is oefentherapie?

Onze oefentherapie heeft haar grondslag in oefentherapie ‘Mensendieck’. Deze verschilt wezenlijk van oefentherapie zoals deze door bijvoorbeeld een fysiotherapeut gegeven wordt.

Door oefentherapie word je ervan bewust hoe je beweegt en leer je adequaat te reageren op lichamelijke klachten.

In de oefentherapie krijg je persoonlijke begeleiding in het optimaliseren van je bewegen en het aanreiken van oefeningen.

Oefenen = bewust worden
Oefenen = lichaamsgevoel trainen
Oefenen = aandacht
Oefenen = balans en coördinatie

De oefentherapeut werkt volgens de methode waarbij wordt gekeken naar je specifieke klacht én naar de relatie tussen de klacht en je dagelijks functioneren. Psychosociale factoren van de klachten krijgen ook een plaats in de behandeling.

Wij geven praktische tips, adviezen en oefeningen die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse bezigheden. Het is het streven dat je uiteindelijk zelf de klachten kan verminderen of verhelpen. Met deze aanpak wordt herhaling van klachten voorkomen.

Iedereen, van jong tot oud, kan worden behandeld door de oefentherapeut Mensendieck. Bij adolescenten met scoliose en houdingsafwijkingen, tot ouderen die niet goed meer kunnen lopen, zich stijf voelen en lichamelijke klachten hebben. De specialisatie’s worden verder op de site duidelijk.